fbpx

Háromszavas Történetek mesekönyv

(7 vásárlói értékelés)

Original price was: 4 999 Ft.Current price is: 4 199 Ft.

A Háromszavas Történetek első kötete húsz mesét gyűjt össze, melyek egy állatgyerekekből álló osztály és tanáraik barátságokkal, félreértésekkel és néha megható tanulságokkal tarkított hétköznapjait követik az ötödik iskolaéven keresztül. A főbb szereplők váltakoznak, ám a mesék össze is érnek, ezért külön-külön és összefüggő kötetként is olvashatók.

Írta és rajzolta: Varga Tomi

96 oldal, kemény fedeles
A célközönség a 7-11 éves korosztály, de a történetek felnőttek számára is élvezetesek.

Rendeljen a szerző által dedikált példányt, csak a kiadótól!
Igényét kérjük, jelezze a Megjegyzés rovatban!

135 készleten

Ernesztina, az emulány szegény családból jön, a kollégiumban él és nincs pénze szép ruhákra vagy új játékokra. Nem is érdeklik ezek, csak a történelmi könyvek és a sakkozás. Janóka, a borz is sok csúfolódás célpontja. A visszahúzódó fiút a büdösborzokról szóló pletykák mellett sok ügyetlen baleset is kíséri. Egy ilyen véletlen tereli össze Ernesztinával, és a két gyerek felfedezi, hogy rokonszenvesebbek egymásnak, mint a távolból hitték. Ismeretségük óvatosan fejlődik a tanév során, egyikük sem meri elhinni, hogy a korábbi csalódásaik után egy igazi barátra tehetnének szert. Egy barátságot fenntartani pedig nem is olyan egyszerű, főleg, ha két gyerek ilyen különböző. Nem beszélve arról, amikor az osztályban új pletykák indulnak a két kakukktojás bimbózó románcáról. Túléli vajon a két gyerek kapcsolata az akadályokat? Sikerül felülkerekedniük a különbségeken, félreértéseken, a saját és mások előítéletein?

Olvasóink írták:
⭐⭐⭐⭐⭐
,,Az életből vett történetek izgalmakkal, érzelmekkel és tanulságokkal. Nagyon szép, igényes illusztrációk, kedves, szerethető karakterek. Minden kisiskolás gyerek könyvespolcán ott a helye!”
⭐⭐⭐⭐⭐
,,A Háromszavas Történetek elvarázsolt! Az események, a kedves szereplők elragadtak és egy másik világba rántottak. Milyen fontosak a barátságok! Milyen sokszínűek vagyunk már gyerekként! Remélem lesz folytatás! Izgatottan várom!”
⭐⭐⭐⭐⭐
,,Nálunk a könyv címe pusztán annyi volt: Ernesztina 🙂
„Anya olvasol ma Ernesztinát?” – jött a kérdés esténként. Végül pedig azt vettem észre, hogy a férjem is „bekúszott” a gyerekszobába! ❤️
A történetek igazán hitelesek és lelket melengetőek! Nagyon várjuk a folytatást!”
⭐⭐⭐⭐⭐
,,Ez rólunk szól, amint próbáljuk a bizonytalan kiskamasz világunkban megtalálni a támaszt jelentő barátságokat, heteskedünk az iskolában, próbáljuk kitalálni, jelent-e nekünk bármi fontosat a Valentin-nap, és úgy általában kamaszos tépelődésünk közepette keressük a helyünket.”
⭐⭐⭐⭐⭐
,,Igazi gyerekmeséhez méltó kedvességgel ad át csodás üzeneteket és fontos tanulságokat elfogadásról, beilleszkedésről, közösségről, összetartásról, barátságról. A gyönyörű rajzokról minden apró érzés annyira jól leolvasható, hogy az egész történet megelevenedik. Szerintem kötelező darab!”
Tömeg 0.3 kg
Méretek 20 × 20 × 1 cm

Háromszavas Történetek mesekönyv termékről 7 értékelés

 1. horvathsz

  Remek könyv! Kedves történetek, nagyon jó illusztrációk és jól kitalált szereplők!

 2. pepperd

  Volt szerencsém a megjelenés előtt olvasni, remek történetek, biztosan a családban minden gyereknek saját példánya lesz!

 3. Dóri

  5csillagos! Rengeteg csodás illusztráció, a történet pedig végigvezet egy iskolai tanéven a gyerekek szemszögéből, amiről felnőttként is jó érzés nosztalgiázni. A szereplők pedig annyira cukik, hogy öröm inni a bögréből 🙂

 4. haztartasiteve

  Szuper történetek szuper rajzokkal, minden korosztálynak csak ajánlani tudom! <3

 5. Kati

  Az életből vett történetek izgalmakkal, érzelmekkel és tanulságokkal. Nagyon szép, igényes illusztrációk, kedves, szerethető karakterek. Minden kisiskolás gyerek könyvespolcán ott a helye!

 6. Stomp Dániel

  Ez a könyv az egyik legjobb dolog, ami a magyar mesekönyvpiaccal valaha történt.
  Minden korosztályú gyerek (és felnőtt!) számára érthető formában, mindenféle erőltetett giccstől mentesen, életszagúan, mégis igazi gyerekmeséhez méltó kedvességgel ad át csodás üzeneteket és fontos tanulságokat az elfogadásról, mindennapi konfliktusok kezeléséről, beilleszkedésről, közösségről, viszályról és összetartásról, barátságról – mindezt olyan nyelvezettel, hogy öröm olvasni és felolvasni.
  A karakterek valósággal életre kelnek a cukibbnál cukibb, gyönyörű rajzokon, és minden apró érzés annyira jól leolvasható róluk, hogy az egész történet ténylegesen megelevenedik az olvasónak, és azoknak, akiknek a meséket felolvassák.
  Szerintem kötelező darab kisgyermekes és akár kiskamasz gyereket nevelő szülőnek – és a felnőttek is sokat tanulhatnak belőle.

 7. B_Niki (megerősített tulajdonos)

  Kívül-belül imádnivaló karakterek apránkénti jellemfejlődése nem szájbarágós, aranyosan bemutatott erkölcsi tanulságokkal. Mindenképpen ajánlom!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük